Please reload

Recent Posts

Miksi Management-kirja sai minut kyyneliin? TEAL-organisaatiot ovat (onneksi) tulossa.

May 17, 2017

1/1
Please reload

Featured Posts

Lehtikirjoitus KS 18.1.2018 "Viisas johtaja on vaikuttavampi"

January 26, 2018

 

Kirjoitin johtajuuden kehittämisestä Kouvolan Sanomiin otsikolla "Viisas johtaja on vaikuttavampi": https://kouvolansanomat.fi/mielipide/lukijalta/33ac0823-7382-486c-b3d7-6ed12f748d14

 

Alla artikkeli tekstimuodossa:

 

Julkaistu 18.1.2018 18:40

Lukijalta: Viisas johtaja on vaikuttavampi

Kouvolan Sanomien mielipidepalstalla Ossi Aisamaa peräänkuuluttaa parempia johtajia otsikolla ”Missä ovat viisaat ja vilpittömät johtajat?” (15.1.). Tarve viisaalle ja vilpittömälle johtajalle on tällä hetkellä yhteiskunnassamme suuri. Toimintaympäristömme, jota hyvin kuvaa sana VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguity eli epävakaa, epävarma, monimutkainen ja monimerkityksinen), vaatii johtajuuden päivittämistä.

Missä ovat viisaat ja vilpittömät johtajat? Jim Collins kuvaa menestyneimpiä 5. tason johtajia sanoilla voimakastahtoinen sekä samalla nöyrä. Tällaisia johtajia löytyy Kymenlaaksostakin. Kuitenkin useimmat organisaatiot nykymaailmassa toimivat korkeintaan ”konemaisella” tehokkuuden tasolla. Silloin keskitytään pääsääntöisesti mitattaviin asioihin, lyhyellä tähtäimellä.

Kypsemmillä johtajilla on kyky ajatella laajemmin. He näkevät pitkälle, eri systeemejä, kirkastavat visiota ja tarkoitusta. He kehittävät jatkuvasti itseään, myös varjopuoliaan. He pystyvät olemaan aitoja ja avoimia, mikä rakentaa luottamusta. He ovat laajentaneet näkemystään siten, että kykenevät toimimaan tehokkaasti tilanteen tarvitsemalla tavalla ja näkevät ihmiset kaiken keskiössä. Ego ei enää ohjaa toimintaa, vaan johtaja kykenee jakamaan valtaa ja vastuuta. He luovat vaikuttavuutta pitkällä aikavälillä.

Johtamistaitojen kehittäminen koulutusten kautta ei aina riitä, vaan on syytä tavoitella myös vertikaalista kehittymistä –  oman ajattelun käyttöjärjestelmän vaihtamista uuteen. Tukena on hyvä olla mentori tai ammattimaisesti toimiva Business Coach, joka ohjaa ajatteluprosessia pintaa syvemmälle.

Näkisin mielelläni enemmän viisaita ja vilpittömiä johtajia! Ja myös yrityksiä, jotka rohkeasti ottaisivat askeleita kohti organisaatiomalleja, joissa ihmisiä ja erilaisuutta arvostettaisiin enemmän, sallittaisiin laajemmin vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön, ja työskenneltäisiin yhdessä kohti merkityksellisiä tavoitteita.

Sanna Niemelä, Kouvola

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags