Essenti Oy      y-tunnus 2798401-1        puhelin: 050-331 7096   sähköposti: sanna@essenti.fi

Please reload

Recent Posts

Miksi Management-kirja sai minut kyyneliin? TEAL-organisaatiot ovat (onneksi) tulossa.

May 17, 2017

1/1
Please reload

Featured Posts

Muuta ensin itsesi niin muutat maailman

March 26, 2018

Olet varmasti kuullut sanonnan ”Ole se muutos, jonka haluat nähdä”. Lause on ilmeisesti alunperin Mahatma Gandhin “You must be the change you want to see in the world.” Mitä ajatuksia tuo lause sinussa herättää?

 

Itseni on välillä ollut vaikea hyväksyä tuota lausetta. Koko maailmako muuttuisi, jos minä pieni ihminen muutan itseäni? Kuitenkin siinä ollaan jonkin hyvin olennaisen äärellä. Mitä oikeastaan voinkaan muuttaa? Mihin voin vaikuttaa? Aina täytyy palata siihen ytimeen: on rajallinen määrä asioita, joihin voin suoraan vaikuttaa ja muuttaa, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat silloin, kun keskityn itseni muuttamiseen.

 

On paljon helpompaa syyttää muita ja olosuhteita ja vierittää vastuuta vaikeuksista ja epäonnistumisista. Vaikeampaa on katsoa peiliin ja miettiä: mikä oma osuuteni on? Peiliin katsominen pelottaa, sillä siellä voi nähdä tyypin, joka esimerkiksi vaikuttaa epäonnistujalta. Mieti tuolloin tarkasti peilikuvasi todellisuutta: näetkö siellä epäonnistujan, vai näetkö ihmisen, joka yritti parhaansa haastavissa olosuhteissa ja oppi kokemuksistaan. Voit valita sen, mitä peilissä näet. Ole se onnistuja, joka muuttaa maailmaa. Jos aikaisempi keino ei ole toiminut, niin mieti miten voit edelleen muuttaa itseäsi ja toimintatapaasi, jotta näkisit toivomasi muutoksen.

 

Suurimman osan organisaatiomuutoksista on todettu epäonnistuvan. Mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Varmastikin löytyy paljon teknisiä syitä, kuten huonot valmistelut, epätarkka suunta tai kohtuuttomat aikataulupaineet. Yllättävän paljon selityksenä kuitenkin käytetään selityksenä sitä, että henkilöstö ei halua muuttua! Tätä ihmettelen aina yhtä paljon: kuinka voisit olettaa, että joku muuttuu, kun se ei ole sinun vaikutusvaltasi piirissä! Ainoastaan jokainen itse voi tehdä sen päätöksen, haluaako muuttua vai ei.

 

Kuinkahan moni muutoksista epäonnistuu siksi, että muutosta eteenpäin ajava osapuoli ei itse muuta omaa toimintaansa? Muutosta edistetään prosessikaavioilla ja deadlineilla, vanhaan totuttuun malliin. Entä kun aikaisemmat toimintatavat eivät enää toimikaan? Olisiko silloin aika katsoa peiliin ja muuttaa itse ensin omaa ajatteluaan ja omia toimintatapojaan?

 

Ytimessä muutoksissa on siis se, että projektinvetäjänä tai esimiehenä muutut itse ensin. ”Ole se muutos, jonka haluat nähdä”. Jos haluat henkilöstön oppivan uusia toimintatapoja, toimi itse ensin toisin, ja luo rakenteita ja kulttuuria, joka tukee ja helpottaa muutosta. Katso, mitä tapahtuu, kun muutut ensin.

 

Jos puolestasi haluaisit esimiehesi muuttuvan, mieti ensinnäkin, onko se asia, johon voit vaikuttaa. Et voi. Ainoa, mitä voit tehdä, on muuttua itse. Voit muuttaa asenteesi ja ajatuksesi. Esimerkiksi sen sijaan, että jatkaisit valittamista ”no kun ei tuo esimies vaan pysty muuttumaan”, muuttaisit oman suhtautumisesi. Opettele tuntemaan esimiehesi paremmin. Onko hänen vaikea tehdä päätöksiä? Voisitko silloin antaa hänelle muutamia ratkaisuehdotuksia valmiina? Entä jos hän ei ole halukas kehittämään toimintaa? Voisitko ehdottaa, että otat itse suurempaa vastuuta kehittämispuolesta? Entä jos esimiehesi sanoo kaikkeen ensimmäisenä ei? Voisitko muotoilla kysymyksesi vaikkapa muotoon ”eihän sinulla ole mitään sitä vastaan, että…”. Esimiehesi toiminta saattaa muuttua, kun itse muutat suhtautumisesi häneen arvostavaksi, kannustavaksi ja ratkaisukeskeiseksi.

 

Jos mikään ei kuitenkaan muutu, etkä nykytilannetta voi enää hyväksyä, on sinun tehtävä silloin muutos itse. Hakeudu toisiin tehtäviin tai toiseen organisaatioon. Suuntaa energiasi siihen, mihin voit vaikuttaa ja mistä päättää.

 

Oman itsensä muuttaminen ei todellakaan ole helppo tie.

Mutta kun muutat itsesi, maailmakin muuttuu.

 

Sanna Niemelä

 

Sanna on itse käynyt elämässään läpi suuren muutoksen taloushallinnon asiantuntijasta henkilöstön kehittäjäksi ja muutosten edistäjäksi. Kun haluat kyseenalaistaa omia ajattelumallejasi ja muuttaa toimintatapojasi tai vauhdittaa organisaatiosi muutoskyvykkyyttä, ota yhteyttä! Sertifioitu Business Coach toimii aina alan eettisiä ohjeita noudattaen, ja tukee esimiehiä ja asiantuntijoita vain ja ainoastaan, jos he itse haluavat muuttua.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us